Блог

Идеи за подаръци на рожденик 17.08.2021 20:15:56

Идеи за подаръци на рожденик

В живота на човек рано или късно неизбежно идва моментът, в който се сблъсква с изключително сериозната и фундаментална дилема, която безмилостно обсебва дните, нощите и всички други аспекти от нашето ежедневие. Този неумолим вътрешен глас може да има различна интонация, тембър и акцент, но въпросът, който задава, винаги е един и същ и звучи приблизително така: “Поканен съм на рожден ден, какъв подарък да направя?”. 

За наше огромно, огромно съжаление, универсален отговор няма. Подаръците, които купуваме, в общия случай са строго индивидуални и зависят от конкретните обстоятелства, в които сме поставени. Колкото и да ни се иска просто да купим нещо, каквото и да е, и да се свърши с цялото това непоносимо мъчение и безкраен подбор, добре е да си зададем предварително няколко въпроса;

  • Познаваме ли щателно човека от дълго време, или по-скоро сме бегли познати?
  • На мъж ли подаряваме, или на жена (а защо не и на дете)?
  • Какво да правим, ако сме в абсолютна безизходица и нямаме почти никаква предварителна информация?

Тези тънки показатели са важни, когато трябва да направите подарък, защото предполагат известни ограничения, с които трябва да се съобразим. Но няма повод за тревога! Заедно ще открием перфектното решение за вашия специален повод, като ще предложим алтернативи, влизащи във всеки средностатистически бюджет. 

Рожденикът е наш близък роднина и дългогодишен приятел или имаме съвсем бегла идея кой е

Трудно е да се каже кой от двата сценария е по-благоприятен, защото и двата крият своите подводни камъни. Ако познавате човека от дълго време, вече има шанс да сте му подарявали безкрайно много неща, свързани с хобитата му или с предмети, които харесва. На деветата книга, седмата арт чаша и третият комплект бижута вече започвате сериозно да се замисляте дали не е крайно време да поразнообразите малко стратегията и отново да потърсите изненадата. 

На другия полюс нещата не са по-добре. Не познавате лицето, на което ще подарявате, виждали сте го един или два пъти, но не сте провеждали почти никакви разговори, а сега сякаш по злощастен холивудски сценарий половинката ви излиза с новината, че не просто трябва да присъствате на партито по повода, но и да доставите подходящ подарък. 

Подарък за близък

Най-милото нещо, което можете да направите за човек, с който сте прекарали много време заедно, е да вложите усилия, мисъл и лично отношение, които далеч надхвърлят покупката на нещо от магазин. Насочете се към направата на нещо ръчна изработка, което да отразява вашите отношения и динамиката на връзката ви. Разпечатване на общи снимки в албум, направа на колаж, забавен дневник със споделени преживявания, тениска с подходящ надпис, синхронизирани бижута - все прекрасни варианти, а ако успеете да вмъкнете чувство за хумор и препратки към съвместните ви преживявания, значи сте нацелили десетката.

Другата ни идея в тази връзка е да подарите преживяване. Предполага се, че вече сте правили много неща заедно, но винаги има място, на което не сте ходили, или дейност, която не сте пробвали. В тази връзка екскурзия или интересен образователен курс по кулинария, рисуване и всякакви други подобни занимания ни звучи като прекрасна алтернатива.

Подарък за бегло познат

Правете точно обратното на предходната точка и се насочете към колкото се може по-неутрални предмети, защото предвид факта, че не сте много убеден в предпочитанията на човека, има шанс сериозно да залитнете и да вземете грешно решение, което няма да се приеме добре. 

Конкретни подаръци за такъв тип събитие могат да бъдат хубава книга на универсална тематика, например мотивираща автобиография на известна вдъхновяваща личност, предмет за дома като картина или сувенир, и може би най-подходящият избор, ако съвсем не искате да рискувате: подаръчен ваучер за популярни търговски вериги за дрехи, книжарници, козметични магазини, бижутерии. Да, губите леко от ефекта “уау”, но оставяте на човека вратичка да подбере нещо, което наистина ще съответства на личния му вкус, което няма как да не оцени по достойнство.

Рожденикът е мъж или дама 

По тази точка няма какво да се обсъжда особено, просто съобразете подаръка с пола и възрастта на получателя, за да не се окаже, че подарявате на жена си тениска с логото на любимия ви футболен отбор “Арсенал”. 

Подходящи универсални подаръци за жени са бижута, книги, козметика, сувенири, произведения на изкуството, различни вещи за дома, цветя, ваучери за различни процедури, маникюр или масаж. За подарък за мъж може да се насочите към всички полезни предмети, свързани с хобита като лов, риболов, предпочитания спортен отбор. Ако мислите, че това няма да сработи, просто вземете бутилка качествен алкохол или интересна загадка тип ребус или игра, която изисква логическа мисъл и гарантирано ще привлече вниманието им.

Тук правим уговорката, че е добре да съчетаете пола на рожденика с това колко ви е близък и ако сте приятели или роднини, винаги е добра идея да персонализирате подаръка поне малко, било то чрез оригинална картичка или просто кутия от любимите им шоколадови бонбони или предпочитана бутилка вино.

Какво да правим, ако сме в безизходица и наистина не знаем какво да вземем

Просто дишайте! В крайна сметка предметът не е най-важното, много по-смислено е да насочите енергията си към самото прекарване. Защото, колкото и клиширано да звучи, понякога най-значимият жест е самото ви присъствие. 

Но все пак да обобщим. Кои са качествата на перфектния подарък и как съдим за това дали е бил успешен? За да направи блестящо впечатление и да бъде запомнен, жестът трябва да е уникален, персонализиран и неочакван, съобразен с личните предпочитания и интереси на рожденика. И не на последно място, да е направен с много сърце, независимо дали сте близки, или сте се виждали точно веднъж на друг рожен ден преди четири години, който ви се е налагало да посетите по двойки. 

Най-добрият лакмус за впечатлението от подаръка са широката усмивка, топлата прегръдка и безкрайното щастие, изписано на лицето на реципиента. Видите ли тези сигнали, без колебание можете да броите мисията за успешна, независимо колко нерви са били изразходени в процеса. Защото резултатът оправдава всички средства, а положителният такъв ни кара да се чувстваме истински горди, че сме наредили кубчето на Рубик и сме успели някак си да зарадваме човека отсреща, правейки деня му още по-специален, вълшебен и запомнящ се.

Дамара Дриймс – персонализирани подаръци за всеки повод!

Коментари

Елеонора Бачева
Елеонора Бачева 30.08.2021 Здравейте! Видях Ваше предложение за подарък на първокласник с името му и пожелание. После се показа порцеланова чаша с "Кити",ако може на чашата да се гравира Ч.Р.Д. Кая 1годинка.

Остави коментар

Идеи за подаръци

Идеи за подаръци ⊶ Блог — Damara Dreams

Идеи за подаръци на рожденик

Идеи за подаръци на рожденик — Damara Dreams

➤ Какво да правим, ако сме в безизходица и ✅ съвсем не знаем какво да вземем за подарък на близък човек или далечен познат, когато е рожденик ⭐ ➤ Какво да правим, ако сме в безизходица и ✅ съвсем не знаем какво да вземем за подарък на близък човек или далечен познат, когато е рожденик ⭐ 2021-09-25T09:26:19+03:00 Идеи за подаръци на рожденик

<p><span style="font-weight: 400;">В живота на човек рано или късно неизбежно идва моментът, в който се сблъсква с изключително сериозната и фундаментална дилема, която безмилостно обсебва дните, нощите и всички други аспекти от нашето ежедневие. Този неумолим вътрешен глас може да има различна интонация, тембър и акцент, но въпросът, който задава, винаги е един и същ и звучи приблизително така: &ldquo;Поканен съм <strong><a href="https://damaradreams.com/category/podarak-za-rojden-den">на рожден ден, какъв подарък да направя</a></strong>?&rdquo;.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За наше огромно, огромно съжаление, универсален отговор няма. Подаръците, които купуваме, в общия случай са строго индивидуални и зависят от конкретните обстоятелства, в които сме поставени. Колкото и да ни се иска просто да купим нещо, каквото и да е, и да се свърши с цялото това непоносимо мъчение и безкраен подбор, добре е да си зададем предварително няколко въпроса;</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Познаваме ли щателно човека от дълго време, или по-скоро сме бегли познати?</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">На мъж ли подаряваме, или на жена (а защо не и на дете)?</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Какво да правим, ако сме в абсолютна безизходица и нямаме почти никаква предварителна информация?</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Тези тънки показатели са важни, когато трябва да направите подарък, защото предполагат известни ограничения, с които трябва да се съобразим. Но няма повод за тревога! Заедно ще открием перфектното решение за вашия специален повод, като ще предложим алтернативи, влизащи във всеки средностатистически бюджет.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"></span></p> <h2><b>Рожденикът е наш близък роднина и дългогодишен приятел или имаме съвсем бегла идея кой е</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Трудно е да се каже кой от двата сценария е по-благоприятен, защото и двата крият своите подводни камъни. Ако познавате човека от дълго време, вече има шанс да сте му подарявали безкрайно много неща, свързани с хобитата му или с предмети, които харесва. На деветата книга, седмата арт чаша и третият комплект бижута вече започвате сериозно да се замисляте дали не е крайно време да поразнообразите малко стратегията и отново да потърсите изненадата.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">На другия полюс нещата не са по-добре. Не познавате лицето, на което ще подарявате, виждали сте го един или два пъти, но не сте провеждали почти никакви разговори, а сега сякаш по злощастен холивудски сценарий половинката ви излиза с новината, че не просто трябва да присъствате на партито по повода, но и да доставите подходящ подарък.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"></span></p> <h2><b>Подарък за близък</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Най-милото нещо, което можете да направите за човек, с който сте прекарали много време заедно, е да вложите усилия, мисъл и лично отношение, които далеч надхвърлят покупката на нещо от магазин. Насочете се към направата на нещо ръчна изработка, което да отразява вашите отношения и динамиката на връзката ви. Разпечатване на общи снимки в албум, направа на колаж, забавен дневник със споделени преживявания, тениска с подходящ надпис, синхронизирани бижута - все прекрасни варианти, а ако успеете да вмъкнете чувство за хумор и препратки към съвместните ви преживявания, значи сте нацелили десетката.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Другата ни идея в тази връзка е да подарите преживяване. Предполага се, че вече сте правили много неща заедно, но винаги има място, на което не сте ходили, или дейност, която не сте пробвали. В тази връзка екскурзия или интересен образователен курс по кулинария, рисуване и всякакви други подобни занимания ни звучи като прекрасна алтернатива.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"></span></p> <h2><b>Подарък за бегло познат</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Правете точно обратното на предходната точка и се насочете към колкото се може по-неутрални предмети, защото предвид факта, че не сте много убеден в предпочитанията на човека, има шанс сериозно да залитнете и да вземете грешно решение, което няма да се приеме добре.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Конкретни подаръци за такъв тип събитие могат да бъдат хубава книга на универсална тематика, например мотивираща автобиография на известна вдъхновяваща личност, предмет за дома като картина или сувенир, и може би най-подходящият избор, ако съвсем не искате да рискувате: подаръчен ваучер за популярни търговски вериги за дрехи, книжарници, козметични магазини, бижутерии. Да, губите леко от ефекта &ldquo;уау&rdquo;, но оставяте на човека вратичка да подбере нещо, което наистина ще съответства на личния му вкус, което няма как да не оцени по достойнство.</span></p> <p></p> <p><span style="font-weight: 400;"></span></p> <h2><b>Рожденикът е мъж или дама&nbsp;</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">По тази точка няма какво да се обсъжда особено, просто съобразете подаръка с пола и възрастта на получателя, за да не се окаже, че подарявате на жена си тениска с логото на любимия ви футболен отбор &ldquo;Арсенал&rdquo;.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Подходящи универсални <a href="https://damaradreams.com/category/podarak-za-jena"><strong>подаръци за жени</strong></a> са бижута, книги, козметика, сувенири, произведения на изкуството, различни вещи за дома, цветя, ваучери за различни процедури, маникюр или масаж. За <a href="https://damaradreams.com/category/podarak-za-maj" title="Подарък за мъж"><strong>подарък за мъж</strong></a> може да се насочите към всички полезни предмети, свързани с хобита като лов, риболов, предпочитания спортен отбор. Ако мислите, че това няма да сработи, просто вземете бутилка качествен алкохол или интересна загадка тип ребус или игра, която изисква логическа мисъл и гарантирано ще привлече вниманието им.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Тук правим уговорката, че е добре да съчетаете пола на рожденика с това колко ви е близък и ако сте приятели или роднини, винаги е добра идея да персонализирате подаръка поне малко, било то чрез оригинална картичка или просто кутия от любимите им шоколадови бонбони или предпочитана бутилка вино.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"></span></p> <h2><b>Какво да правим, ако сме в безизходица и наистина не знаем какво да вземем</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Просто дишайте! В крайна сметка предметът не е най-важното, много по-смислено е да насочите енергията си към самото прекарване. Защото, колкото и клиширано да звучи, понякога най-значимият жест е самото ви присъствие.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Но все пак да обобщим. Кои са качествата на перфектния подарък и как съдим за това дали е бил успешен? За да направи блестящо впечатление и да бъде запомнен, жестът трябва да е уникален, персонализиран и неочакван, съобразен с личните предпочитания и интереси на рожденика. И не на последно място, да е направен с много сърце, независимо дали сте близки, или сте се виждали точно веднъж на друг рожен ден преди четири години, който ви се е налагало да посетите по двойки.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Най-добрият лакмус за впечатлението от подаръка са широката усмивка, топлата прегръдка и безкрайното щастие, изписано на лицето на реципиента. Видите ли тези сигнали, без колебание можете да броите мисията за успешна, независимо колко нерви са били изразходени в процеса. Защото резултатът оправдава всички средства, а положителният такъв ни кара да се чувстваме истински горди, че сме наредили кубчето на Рубик и сме успели някак си да зарадваме човека отсреща, правейки деня му още по-специален, вълшебен и запомнящ се.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"></span></p> <p><a href="https://damaradreams.com/"><span style="font-weight: 400;">Дамара Дриймс &ndash; персонализирани подаръци за всеки повод!</span></a></p>

,

Елеонора Бачева Елеонора Бачева

2021-08-30T10:57:18+03:00
Здравейте! Видях Ваше предложение за подарък на първокласник с името му и пожелание. После се показа порцеланова чаша с "Кити",ако може на чашата да се гравира Ч.Р.Д. Кая 1годинка.
Сравнение на продукти